perjantai 26. huhtikuuta 2013

Boston

Bostonin maratonin pommi-iskut tapahtuivat 15. huhtikuuta 2013, kun kaksi pommia räjähti Bostonin maratonin aikana. Räjähdykset sattuivat noin kello 14.50 paikallista aikaa Boylston Streetillä, lähellä Copley Squarea. Kolmen ihmisen on vahvistettu kuolleen ja yli sadan loukkaantuneen. Iskujen tekijästä ei ole tietoa.
Barack Obama piti puheen kolme tuntia räjähdyksien jälkeen. Puheessa hän lupasi, että tekijät saadaan selville. Hän määräsi, että Yhdysvaltain turvallisuustasoa aiotaan tiukentaa tarvittavan verran räjähdysten takia. Obama sanoi, että iskun tekijöitä ei ole saatu vielä kiinni ja räjähdyksen motiivia ei vielä tiedetä. Obama ei nimittänyt tapahtunutta terrorismiksi, mutta Valkoinen talo ilmoitti Obaman puheen jälkeen iskua tutkittavan terroritekona.
Bostonin urheiluseurat peruivat ottelunsa NHL- ja NBA-liigoissa. NHL-seura Boston Bruinsin piti kohdata Ottawa Senators, mutta NHL päätti siirtää ottelun myöhempään ajankohtaan yhdessä Bostonin kaupungin ja Massachusettsin osavaltion kanssa. NBA-seura Boston Celticsin piti kohdata Indiana Pacers, mutta NBA perui ottelun kokonaan eikä sitä pelata myöhemmin. Pohjois-Amerikan isoissa palloilusarjoissa pidettiin hiljainen hetki ennen otteluidenalkua.
Anton 5B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti